parkeren enschede

Gratis en voordelig parkeren in Enschede

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: gratis parkeren in het centrum van Enschede bestaat niet. Wel zijn er goedkope parkeerplaatsen te vinden in Enschede die zeer geschikt zijn als je een dag naar Enschede wilt. Hieronder volgen gunstige parkeerplekken in Enschede:

Nieuw: Eerste uur gratis parkeren in de parkeergarage

De proef met één uur gratis parkeren in de gemeentelijke parkeergarages in Enschede gaat door. Vanaf 1 januari 2023 hoeven bezoekers die met de auto naar de binnenstad komen niet te betalen als zij binnen 60 minuten weer naar buiten rijden. Met de maatregel wil het college de prikkel voor Enschedeërs om snelle inkopen lokaal te doen, stimuleren.

Gratis parkeren in Enschede

Wil je gratis je auto neerzetten, dan kan dat buiten de Singel. Gemiddeld ben je dan met vijftien minuten lopen in het centrum. Met een blauwe parkeerschijf kun je tot twee uur gratis parkeren bij Woonplein Enschede en winkelcentrum Op de Brouwerij.

Voordelig parkeren in Enschede

Hieronder een lijst met voordelige parkeerplekken in Enschede:

1. P+R Zuiderval

Kom je vanaf de snelweg? Dan kun je voor €3 euro de hele dag parkeren op de parkeerplaats aan de Zuiderval. Vervolgens kun je de pendelbus nemen die je naar het centrum brengt. Goed nieuws: De rit is gratis. Op vertoon van je parkeerkaart kun je met vijf mensen gratis mee met de pendelbus. Op zaterdagen en Duitse feestdagen rijden er zelfs extra pendel(P&R)-bussen.

2. Parkeergarages in Enschede

Maakt de prijs niet uit? Dan zijn de parkeergarages in en rond het centrum gunstig. Je bent dan direct in de stad of binnen vijf minuten lopen. In Enschede vind je de volgende parkeergarages:

  1. H.J. van Heekgarage: 1700 plaatsen, 24 uur per dag
  2. Irenegarage: 525 plaatsen, 24 uur per dag
  3. Stationsplein: 325 plaatsen, 24 uur per dag
  4. Hermandad: 275 plaatsen, zaterdag en zondag van 7.00 tot 22.00 uur
  5. Mooienhof: 100 plaatsen, 24 uur per dag

3. Q-park

Daarnaast is er een Q-park Enschede. Daar betaal je tussen de €2 en €3 per uur. Voor 24 uur betaal je hier €12,50. 

4. ParkBee

Ook zijn er vier ParkBee-parkeerplekken waar je tot € 10,00 per dag betaalt.

Meer in de categorie: