zzp'ers in Enschede

Explosieve groei zzp’ers in Enschede

Steeds meer mensen kiezen ervoor zzp’er te worden voor wat voor reden dan ook. Soms als bijbaan, maar ook als hoofdbaan komt het steeds meer voor. In Enschede is hier de laatste tijd ook een grote piek in geconstateerd. 

Stijging in zzp’ers verklaren 

De voornaamste reden dat mensen het roer om gooien en zzp’er worden, heeft te maken met dat ze een nieuwe uitdaging zoeken, maar de grootste reden die mensen hebben om er niet mee door te gaan heeft te maken met het feit dat ze bang zijn voor de logistieke zaken die erachter weg komen. In Enschede lijken ze dit probleem op te hebben gelost door een samenwerking met boekhouders in Enschede te promoten. 

Samenwerking tussen boekhouder en zzp’er 

De meeste zzp’ers beginnen met het doen van hun eigen boekhouding, maar dit blijkt vaak de mist in te gaan. 85% van zzp’ers doet zelf hun boekhouding, meer dan 20% van zzp’ers gaven het na een jaar op en huurden een boekhouder in, en meer dan 50% geeft toe dat dit een van de redenen was dat ze bijna de stap niet hadden genomen. Wij vroegen een aantal boekhouders hoe dit kan en zei gaven het volgende antwoord. 

Je hebt als ondernemer te maken met facturen, bankafschriften en losse kassabonnetjes en dit kan voor veel chaos zorgen, maar het is allemaal belangrijk. Doordat een boekhouder verantwoordelijk is voor de boekhouding geeft dit mensen veel rust. Vooral mensen met een eigen bedrijf. Boekhouders zijn vaak betrouwbaar en objectief en je kan bij ze terecht voor advies. Een van de doelen van een boekhouder is ook inzicht creëren en inzicht geven aan de persoon in kwestie. Wanneer je niet weet dat dit een mogelijkheid is, dan kan het spannend zijn een eigen bedrijf op te zetten, of om als zzp’er aan de slag te gaan.

Toekomst van zzp’ers 

Door de samenwerking tussen boekhouder en zzp’er ontstond er een explosieve en positieve groei in zzp’ers in Enschede. Ondanks dat zelfstandig een groot onderdeel is van het zzp’er zijn is, betekent dit dus niet dat je alles zelf hoeft te doen. In de toekomst willen ze op meer plaatsen deze samenwerking stimuleren.

Meer in de categorie: