dakdekkers Enschede

Drukte bij dakdekkers in Enschede

Het slechte herfstweer zorgt voor drukte bij dakdekkers. Door harde wind en regen ontstaat er meer schade in de herfst en winter dan in de andere jaargetijden. Vooral in Enschede merken ze veel van deze toename in aanvragen. 

Stormschade zorgt voor problemen

Afgelopen weken steeg de aanvraag voor dakdekkers met 67% waardoor lokale dakdekker bedrijven volledig volgeboekt waren. Vooral op hellende daken met dakpannen was veel schade aangetroffen. Volgens dakdekkers uit Overijssel komt dit doordat een storm daar makkelijker schade aan kan richten dan aan een plat dak. Ze geven dan ook als tip mee om na een storm je huis goed te observeren. 

Dakonderhoud belangrijker dat ooit

Niet alle aanvragen van de afgelopen weken kwamen door recente stormen of weersomstandigheden. Doordat veel mensen zich niet bezighouden met het onderhoud van hun dak wordt deze kwetsbaarder. Het onderhoud kan er op verschillende manieren uit zien. Denk hierbij aan schoonmaken, maar ook kleine scheurtjes laten maken kan een groot verschil maken. Als tip wordt er mee gegeven te letten op begroeiing op het dak en kleine schade die uit kan groeien tot lekkage. 

Vooral tijdens deze drukke periode willen dakdekkers mensen dit op het hart drukken. Voorkomen is beter dan genezen. Doordat hier aandacht aan besteed wordt, betekent dit dat tijdens echt slecht weer de dakdekker bedrijven tijd hebben om hun aandacht te geven aan noodgevallen zodat iedereen bij de volgende bui droog kan zitten. 

De drukte bestrijden 

De bedrijven zijn druk bezig met het bedenken hoe ze de daken zo goed en snel mogelijk kunnen herstellen om de wachtrij in te korten en iedereen te kunnen helpen voor de winter. Ze zullen niet overal dezelfde werkzaamheden kunnen uitvoeren, omdat niet elk dak hetzelfde is en ook de schade overal anders is. Wel zeggen ze dat ze het plaatsen van nieuwe daken en isolatie eerst uitstellen om zo eerst de schade te kunnen herstellen. 

De reden dat het in Enschede drukker bleek dan in andere gebieden is niet bekend. Sommige inwoners noemen het pech, maar anderen zijn bang dat er een andere reden achter zit.

Meer in de categorie: