Fietsen Enschede

De mooiste fietsroutes in Enschede

Altijd al de prachtige stad Enschede willen ontdekken op de fiets? Dan heeft Eigen-Wijze Reizen uit Enschede iets leuks voor je. Samen met fietsliefhebbers is er nu een fietsvakantie in Enschede die je langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Enschede en de omgeving brengt. Lees meer over de fietsvakantie in Enschede:

Tweede textielstad van de wereld

Tijdens de fietsvakantie Enschede kom je langs interessante bezienswaardigheden en maak je kennis met Enschede. Wist je bijvoorbeeld dat Enschede een rijke geschiedenis heeft qua textiel? Na Manchester in Engeland, was Enschede de tweede textielstad van de wereld! Nog steeds zie je in Enschede kenmerken van deze tijd. Zo zijn oude fabrieken omgetoverd tot musea of zelfs appartementen. 

Vuurwerkramp Enschede

Ook fiets je tijdens deze fietsvakantie door Roombeek. Roombeek werd nationaal en internationaal bekend door de Vuurwerkramp. Een groot deel van deze wijk werd verwoest door de vuurwerkramp. Tegenwoordig is er een compleet nieuwe wijk gebouwd op de oude locatie. Nu vind je er veel groen, moderne huizen en hier en daar een verwijzing naar de industriële tijd. Ben je in Enschede? Dan is Roombeek een must om te zien.

Fietstochten in de buurt van Enschede

Uiteraard biedt Enschede nog veel meer hoogtepunten. Denk bijvoorbeeld aan het razend gezellige centrum van de stad. Geliefd bij veel Nederlanders en Duitsers. Zaterdag is er een markt waarbij je van alles kan kopen en kan proeven. Ook heeft de stad een grote en moderne universiteit: Universiteit Twente, vele parken en prachtige architectuur. 
Benieuwd naar een fietsvakantie in Enschede of naar fietstochten in de buurt van Enschede? Bekijk dan de fietstochten in Enschede.

Meer in de categorie: