tuinen in Enschede

De meest populaire tuinen in Enschede

Geen saaie tuinen zonder bloemen meer, maar creatieve en onderhouden tuinen. Dat is waar de meeste mensen in Enschede het over eens zijn. Nu de zomer tijd achter ons is is het tijd om een kijkje te nemen in de top 3 tuintrends van het afgelopen seizoen. 

Trend 1: New Retro 

Klinkt een beetje tegenstrijdig misschien, maar Retro is terug van weg geweest. De kleuren van de jaren 70 staan geweldig in je tuin, omdat het palet kleurrijk en creatief is en toch iets natuurlijks heeft. In Enschede is het vooral populair doordat veel van de bijpassende meubels verkrijgbaar goed bestemt zijn tegen het Nederlandse weer. Volgens de Hovenier is het makkelijk om met de juiste funky patronen de retro sfeer weer in jouw tuin te krijgen.  

Trend 2: Colorful World 

Met bonte kleuren en materialen komen er elementen van over de hele wereld terug in jouw stukje tuin. Een van de redenen dat het zo populair is, heeft te maken met het feit dat keuzes maken verleden tijd is. Alles past bij elkaar en niks is te gek. In Enschede wordt dit vaak nog kleinschalig gedaan met minimalistische items. Toch kun je het zo groot en gek maken als je zelf wilt. Maak het bijvoorbeeld nog persoonlijker door souvenirs toe te voegen van jouw vakanties en reizen. 

Trend 3: Staycation 

Quarantaine heeft heel Nederland doen laten zien dat een vakantie in eigen tuin geen straf hoeft te zijn. Ook in Enschede zijn ze het hier mee eens. Op nummer drie staat dan ook de trend ‘Staycation’. Er worden lichte en praktische meubels gebruikt en zachte tinten om dat echte relaxte gevoel te creëren. Het liefst worden er aluminium materialen gebruikt zodat ze makkelijk verplaatst kunnen worden. Zo hoef je geen seconde zon te missen. 

Veel mensen in Enschede geven aan een hovenier te hebben ingehuurd bij het ontwerpen en onderhouden van hun tuin. Zo hebben ze hun droomtuin tot leven laten komen. Naast deze trends zijn er nog ontzettend veel andere soorten tuinen, want elke tuin is uniek.

Meer in de categorie: