Nieuwe bussen RRReis Enschede

Nieuwe bussen en dienstregeling in Enschede vanaf 10 december 2023

Vanaf 10 december begint vervoerder Arriva met het nieuwe vervoersplan in Twente, waaronder in Enschede. Met de komst van Arriva komen er nieuwe bussen met de nieuwe RRReis huisstijl. Ook in Enschede gaat het een en ander veranderen. Zo meldt Arriva dat er meer bussen gaan rijden en ook nog eens sneller. Ook worden de aansluittijden op de treinen beter.

RRReis huisstijl in Enschede en Twente

Tot 10 december rijdt Keolis met de bekende rode bussen in Enschede. Deze bussen rijden momenteel nog op diesel. Vanaf 10 december wordt dit anders. Dan rijdt Arriva rondt met nieuwe elektrische in de witte RRReis huisstijl. Dit betekent dat de bekende rode bussen uit het beeld gaan verdwijnen in Enschede en Twente.

Twents bus in Enschede
Huisstijl Twents op bussen tot 10 december. Bron: Twents.nl

Verbeteringen in dienst Enschede

Arriva belooft een betere dienstregeling in Enschede. Belangrijke wijzigingen zullen daarom plaatsvinden. Zo gaan alle bussen straks via het Van Heekplein, gaan er bepaalde haltes vervallen en rijdt de bus tussen Enschede en Glanerburg vaker.

Hoe de dienstregeling er precies uit komt te zien, is nu nog onduidelijk. Wel lijken er bepaalde wijzingen plaats te vinden. Zo verdwijnt mogelijk lijn 8 die nu tussen Hengelo en Enschede rijdt en worden kleine wijzingen aangebracht op lijn 2 Helmerhoek en lijn 5 Stadsveld.

10 december van start

De nieuwe dienstregeling en bussen starten op 10 december 2023. Tot die tijd blijven de rode bussen van Keolis rijden.

Meer in de categorie: