101 woningen op oude locatie 'T BÖLKE

101 woningen op oude locatie ‘T BÖLKE

Gisteren werd een mijlpaal bereikt in Enschede met de ondertekening van een belangrijke sloopovereenkomst voor het iconische pand van ’t Bölke en de aangrenzende gebouwen van De Kameraad.

101 nieuwe woningen

Met de officiële ondertekening van de overeenkomst tussen de Gemeente Enschede en de firma Maathuis Braakhuis is het nu dan echt rond. In totaal zullen er maar liefst 101 adembenemende woningen verrijzen, samen met moderne commerciële voorzieningen en trendy horecagelegenheden.

Lees ook: Aantrekkelijkste woonplaatsen in Nederland: Enschede op plek 44

Behoud van het verleden

Terwijl het oude pand wordt gesloopt, wordt er extra goed opgepast op de mooie oude gevel aan de Molenstraat 12. Die gevel wordt heel voorzichtig uit elkaar gehaald, opgeknapt en straks weer teruggeplaatst in het nieuwe gebouw. Zo blijft de geschiedenis behouden en past het perfect bij de moderne ontwikkelingen. Het is net alsof het verleden en de toekomst hand in hand gaan!

Toekomst en planning

Met de ondertekening van de sloopovereenkomst is een belangrijke stap gezet voor dit spannende project in het Centrumkwadraat. De gemeenteraad heeft vorig jaar met volle overtuiging het plan goedgekeurd, dus niets kan de ontwikkeling nu nog stoppen. Volgens de gemeente Enschede gaan de sloopwerkzaamheden van start in juni en worden naar verwachting in het begin van 2024 afgerond.

Meer in de categorie: