Sportevenementen Enschede

Agenda sportevenementen in Enschede [2022]

Een overzicht van alle grote sportevenementen in Enschede van dit jaar:

Enschede Marathon

Enschede Marathon is een jaarlijks terugkerende Sportevenement in Enschede. De marathon is de oudste van Nederland en trekt jaarlijks veel hardlopers en toeschouwers naar de stad. De indrukwekkende marathon gaat dwars door de stad Enschede en de omgeving. Naast de volledige maratahon van 42km, zijn er ook opties voor een halve marathon (21km), de CityRUN (10km) en de FitRUN (5km). Keuze genoeg dus!

Het huidige record van de marathon staat op de naam van Stephen Kiprotich. De Oegandees wist de marathon in 2:07.20 te lopen. Durf jij de uitdaging aan? Dan kan je tot en met 31 maart 2022 inschrijven voor deze prachtige marathon.

In 2022 staat de Enschede Marathon gepland op 24 april 2022.

Batavierenrace

De grootste estafetteloop van de wereld wordt het genoemd. De Batavierenrace. De grootste studentensportevenement van Nederland vindt jaarlijks eind april of begin mei plaats en eindigt op de Universiteit van Twente in Enschede. De race start in Nijmegen en komt onder andere via Duitsland, de Achterhoek naar Twente toe. Ook bij dit evenementen komen mensen vanuit heel Nederland en zelfs Duitsland en België om het evenementen bij te wonen.

In 2022 staat de Batavierenrace gepland op 29 april 2022.

Fietsvierdaagse Enschede

Tijdens het lekkere weer in Juli begint ook jaarlijks de Fietsvierdaagse Enschede. Tijdens dit sportevenement kan je kiezen om 30, 50 en 70 kilometer te fietsen door de prachtige en schitterende landschappen van Twente. Bovendien fiets je langs interessante bezienswaardigheden en afstapplekken om stempels te verzamelen. Het sportevenement wordt gezien als leuk, gezellig en onvergetelijk.

In 2022 staat de Fietsvierdaagse Enschede gepland op 26 – 29 juli 2022.

Meer in de categorie: